top of page

Sil gaat terug naar de essentie, laat vrouwen genieten van hun comfortabele en tijdloze kledingstukken. Keer op keer een plezier om te dragen, met respect voor onze wereld.

 

De kledinglijn versterkt vrouwen in het vrouw zijn en benadrukt hun natuurlijke uitstraling. Daarbij spelen elegantie, functionaliteit en draagcomfort een belangrijke rol. Het is dan ook de combinatie van die elementen die resulteert in een plezier voor alle vrouwen. 

Comfortabele en tijdloze kledingstukken met respect voor onze wereld.
Duurzame en kwalitatieve materialen

DUURZAAM

Alle materialen worden geselecteerd op basis van hun duurzaamheid, zonder in te boeten aan kwaliteit en functionaliteit.

 

De voorkeur gaat uit naar Belgische materialen, uitzonderlijk wordt er beroep gedaan op stoffen ontwikkeld buiten België, alsnog binnen Europa. Er wordt gelet op milieucertificaten en erkenningen zonder comfort en kwaliteit uit het oog te verliezen. 

In het streven naar 100% duurzaam ondernemen blijft Sil vooruit denken en worden nieuwe ontwikkelingen binnen de textielsector op de voet gevolgd. Hierdoor is het mogelijk om binnen het tijdloze karakter, toch vernieuwend te zijn, zodat ook regelmatig het aanbod kan worden aangevuld en vernieuwd.

"Ik ben ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen wanneer we spreken over het milieu. Er zijn mogelijkheden en ik geloof dat we met onze aanpak een positieve invloed kunnen hebben op de huidige perceptie van mode."

Wat maakt een kledingstuk tijdloos? Dat is de vraag van 1 miljoen...

 

Zelf ben ik steeds geïnspireerd geweest door de kleding uit mama's kast, die in sommige gevallen wel 25 jaar oud kan zijn en nu door mij gedragen wordt. Daar wordt bij Sil dan ook ten alle tijde naar gestreefd.

Collecties die oneindig combineerbaar zijn en steeds bestaan uit neutrale kleuren, kledingstukken die u vandaag aankoopt en over vijf jaar nog steeds zal dragen met het grootste plezier en comfort. Stuks die over seizoenen heen gedragen kunnen worden en telkens het grootste zelfvertrouwen oproepen.

Tijdloze dameskleding die oneindig combineerbaar is.

TIJDLOOS

78237449_125707165540121_372204559674848

LOKAAL

Productie van de kleding gebeurt bij gespecialiseerde ateliers in Polen via Belgische confectieateliers. Dit confectieatelier heeft zelf ook een Belgisch atelier, tevens ook 'Handmade in Belgium' gecertificeerd, waar een deel van onze verkoopstalen gemaakt worden. Wanneer orders niet groot genoeg zijn om naar deze ateliers gestuurd te worden, worden die stuks gemaakt in het Sil-atelier, net als een groot deel van de stalen

Het ondersteunen van de lokale economie wordt bij Sil hoog in het vaandel gedragen, zo wordt steeds geopteerd voor leveranciers binnen België en  wordt op die manier de Belgische handel versterkt en vindt er minimaal transport plaats.

 

Sil maakt onderdeel uit van het 'Ik koop Belgisch' platform.

Join the rental revolution...

Sinds enkele jaren is de interesse in het huren van ready to wear kleding groter en groter geworden. Het is dé uitgelezen manier voor mensen om op een duurzame manier toch mee te draaien in en te genieten van de snel evoluerende modewereld. Het verhuurmodel vermijdt dat mensen impulsaankopen doen en zorgt dat ze op regelmatige basis nieuwe items kunnen dragen zonder andere weg te werpen. 

Kortom: de levensduur van kleding wordt aanzienlijk verhoogd.

Daarom besloot Sil mee te stappen in Dressr, het allereerste succesvolle Belgische verhuurplatform. 

75407609_125707105540127_5544680870784270336_n.jpg

rental is the future

Duurzaam
Tijdloos
Lokaal
bottom of page