top of page

19 april - 25 april 2021

Fashion Revolution Week

Tijdens de jaarlijkse week van de Fashion Revolution wordt de focus gelegd op de werkomstandigheden binnen de mode-industrie en worden merken opgeroepen om transparant te communiceren rond de productie van hun items. Precies acht jaar geleden werd niet alleen onze sector maar de hele wereld, wakker geschud na het instorten van de Rana Plaza kledingfabriek in India, waar maar liefst 1138 mensen het leven lieten. De beelden achter de schermen van productie units zijn huiveringwekkend en vaak te schrijnend om onder woorden te brengen. Daar doet Sil niet aan mee, wij gaan voor Europese of zelf Belgische materialen en productie binnen de Europese grenzen en dragen zo ons steentje bij tot een mooiere modesector, zowel voor als achter de schermen.

Voor meer info rond de Fashion Revolution Week, kan je steeds terecht op hun website.

Libeco.JPG

#whomademyfabric

Voor onze SS21 collectie werd gekozen voor 100% Belgisch linnen van Libeco, een Belgisch bedrijf dat wereldwijd gekend is om zijn Belgische linnen van topkwaliteit. Alle producten die gemaakt werden uit ons Libeco linnen zijn voorzien van een 'Belgian Linen' certificaat, dat verzekert dat de stof bestaat uit minstens 85% Europees vlas en bovendien in België geweven wordt.

Bij Libeco wordt sterk ingezet op een duurzame werking binnen het bedrijf, zowel op ecologisch als sociaal vlak. 

belgian linen.JPG
masters of linen.JPG
libeco2.JPG

#whomademyclothes

De productie van de Sil collectie gebeurt volledig binnen Europa. Het merendeel wordt geproduceerd in gespecialiseerde ateliers in Polen, waar we via een Belgische fabrikant mee in connectie staan. Onze tussenpersoon zorgt dat alle communicatie vlot verloopt en de planning stipt nageleefd wordt. 

get involved

Ook jouw steentje bijdragen?

1. Vraag merken #whomademyfabric, #whatsinmyclothes en #whomademyclothes

2. Follow up: Wanneer een merk je antwoordt, ga dan verder in op het onderwerp, hoe meer info je vraagt, hoe meer merken worden gepusht om hun werkwijzen op een meer transparante manier te communiceren.

3. Gebruik jouw ramen: Hang de poster van de Fashion Revolution Week aan jouw raam en stuur een foto.

4. Neem deel aan een event: Gebruik de eventmap om deel te nemen aan online events!

griet.jpeg

#whomademyclothes

belgië

Kleine oplages binnen onze collectie worden gemaakt in België. Sinds dit seizoen werken we daarvoor samen met Griet, die zelf een zaak startte in maatkleding en retouches. Dit seizoen maakte zij onder andere onze Vale blazer.

Daarnaast maken we ook nog steeds zelf een deel van onze collectie. Modellen die uitverkocht zijn maar waar nog steeds vraag naar is, worden bijgemaakt in het Sil-atelier. Alsook alle accessoire reeksen worden hier gemaakt met resten stof uit de collectie. Op die manier werken we lokaal en streven we naar een zero-waste werking.

Stuks gemaakt in België zullen steeds voorzien zijn van een label waar staat dat de productie bij ons gebeurde.

sil.jpeg
bottom of page